Meeste zakenreizigers met plezier op reis

15 maart 2011 - 13:16

UTRECHT - Bijna zeventig procent van de zakenreizigers gaat graag op reis, mist daarbij zijn of haar partner het meest en heeft vooral een hekel aan vertraging. Dat zijn enkele conclusies uit een onderzoek dat zakenreisorganisatie BCD heeft laten uitvoeren onder vijfhonderd zakenreizigers. Ongeveer een op de zes zakenreizigers zou liever thuisblijven.

Het merendeel gaat duidelijk met plezier op zakenreis, aldus BCD. Bijna zeventig procent van de respondenten geeft als antwoord op de vraag of ze zakenreizen aangenaam vinden een score van 7, 8, 9 of 10 op een schaal van tien. Eén op tien geeft zelfs een 9 of een 10.

De grootste ergernissen van een reis zijn vertragingen, lange wachttijden op de luchthaven en het lang van huis weg zijn. Ook tegenvallende hotels en slechte planningen zijn een belangrijk struikelblok.

Uit de resultaten van het onderzoek komt tevens naar voren dat zowel mannen als vrouwen hun partner tijdens een zakenreis het meeste missen. Wel geldt dat voor mannelijke zakenreizigers meer dan voor de vrouwen. De dames missen op hun beurt de kinderen weer meer dan mannen.

Van onze redactie

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen