Staking metro Londen opgeschort

5 september 2007 - 2:00
LONDEN - Een 72 uur durende staking in de ondergrondse van Londen is voor onbepaalde tijd onderbroken na onderhandelingen tussen management en de transportvakbond RMT. Dat maakte een leider van de vakbond woensdagochtend (5 september) bekend. De werkonderbreking, die maandagavond begon, leidde tot chaos in het beroepsverkeer.

Door de staking van onderhoudspersoneel reden slechts treinen op drie van de twaalf lijnen. Normaal maken dagelijks drie miljoen personen gebruik van de Londense ondergrondse.

Ook tijdens de spits woensdagochtend stonden duizenden mensen tevergeefs te wachten op de stations. Er was na de onderbroken staking te weinig tijd om de metro op de negen getroffen lijnen volgens het dienstrooster te laten rijden. Voor veel mensen was een voettocht of een overvolle bus het enige alternatief.

De RMT heeft gezegd vast te houden aan de 72-uurs staking die voor volgende week is gepland. De vakbond eist baan- en pensioengaranties voor de werknemers van een failliet bedrijf dat een deel van de treinen onderhield.





(c) ANP
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen