Grote verkeerschaos rond Amsterdam door wegwerkzaamheden

5 juli 2007 - 2:00
AMSTERDAM - Werkzaamheden aan de rijksweg A9 aan de zuidkant van Amsterdam hebben donderdagochtend (5 juli) een grote chaos in het verkeer veroorzaakt. De belijning op de weg is in de nacht van woensdag op donderdag weggespoeld tijdens hevige regenbuien, waardoor de snelweg nog maar één rijbaan telt.

De ANWB ontraadde automobilisten donderdagochtend naar Amsterdam te rijden. Vanuit Utrecht stond op het hoogtepunt 36 kilometer file, vanuit het noorden 20 kilometer en vanuit de richting Amersfoort stond ook een file van 15 kilometer, zei een woordvoerder. Omrijden via de ring Amsterdam is evenmin een optie, omdat ook daar het verkeer vaststaat.

Vanaf vrijdag begint Rijkswaterstaat met groot onderhoud van het stuk A9 tussen knooppunt Holendrecht en de afslag Aalsmeer. Ter voorbereiding daarop werden in de nacht van woensdag op donderdag tijdelijke gele weglijnen aangebracht om drie versmalde rijstroken aan te geven.

"Door hevige regenbuien is het aanbrengen van die markering echter mislukt", aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. "Ook de gewone witte lijnen waren nog goed zichtbaar. Omdat dit tot verwarring kan leiden voor het verkeer, hebben we besloten maar één rijstrook open te stellen."

Rijkswaterstaat gaat na de ochtendspits aan de slag om de belijningen alsnog aan te brengen. "We zetten alles op alles om dit zo snel mogelijk op te lossen", aldus de woordvoerster.

(c) ANP

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen