Oneworld start online verkoop wereldreistickets

18 december 2008 - 1:00
AMSTERDAM - Luchtvaartalliantie oneworld is gestart met de online verkoop van ‘round-the-world-tickets’. Oneworld heeft hiervoor een speciale tool geïntroduceerd. Zogeheten oneworld Explorer tickets bieden passagiers de mogelijkheid om rond de wereld te reizen met vluchten van elk van de tien bij oneworld aangesloten luchtvaartmaatschappijen.


De nieuwe online boekingtool is nu beschikbaar via oneworld.com. De luchtvaartmaatschappijen die lid zijn van de alliantie zullen de tool ook toevoegen aan hun eigen websites.

Het uitstippelen van de reis gebeurt simpelweg door te klikken op de bestemmingen die worden getoond op de interactieve kaart van de alliantie. Het systeem controleert automatisch de beschikbaarheid en geeft alleen vluchten weer waarop nog plaatsen beschikbaar zijn. Ook wordt nagegaan of de reisroute voldoet aan alle regels en voorwaarden van het ticket. Vervolgens wordt een tarief voor de reis voorgesteld.

Zodra de klanten hun reisschema hebben voltooid - die uit maximaal zestien sectoren kan bestaan - kunnen ze online betalen met een creditcard en alle details afdrukken. De e-tickets voor de hele trip worden dan via e-mail toegezonden.

Oneworld bestaat uit American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian. De bij oneworld aangesloten carriers vliegen op in totaal zevenhonderd bestemmingen in 150 landen wereldwijd.
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen