Versnelde investeringen in Nederlands spoor tegen crisis

11 april 2009 - 2:00
DEN HAAG - De komende jaren wordt er door Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat en Prorail 140 miljoen euro geïnvesteerd in snel te realiseren projecten aan het spoor. Bovendien haalt ProRail het spooronderhoud naar voren, zodat het spoor meer kwaliteit biedt aan gebruikers. Het initiatief moet ervoor zorgen dat spooraannemers ondanks de crisis een goed gevulde orderportefeuille behouden.


De versnellingen betreffen naast onderhoudswerkzaamheden ook projecten die vervroegd kunnen worden uitgevoerd. Zo wordt station Amsterdam Centraal voor dertig miljoen euro in oude stijl hersteld. Waar mogelijk worden ook op andere stations de bouw van fietsenstallingen, aanleg van raildempers en de bouw van liften en roltrappen sneller uitgevoerd.

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat is blij met de impuls in het spoor: "We zorgen ervoor dat het openbaar vervoer nog aantrekkelijker wordt en tegelijk geven we de aannemers in deze tijd van economische crisis een extra steun in de rug."

Het versnellingspakket is mogelijk doordat het werk aan het spoor efficiënter en slimmer worden uitgevoerd dan voorzien. Afhankelijk van de financieringsmogelijkheden zal rond de zomer zal opnieuw worden gekeken of ook andere versneld uit te voeren investeringen kunnen plaatsvinden.
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen