EU overweegt instellen reisverbod Mexico

29 april 2009 - 2:00
BRUSSEL - De Europese Unie overweegt een reisverbod voor Mexico in te stellen in verband met de uitbraak van de varkensgriep. Europees Commissaris Benita Ferrero-Waldner (Buitenlandse Zaken) heeft dat woensdag (29 april) gezegd tijdens een bezoek aan Oman. "De Unie overweegt een stop op alle reizen naar Mexico en het desinfecteren van vliegvelden", zei ze tegen het persbureau Reuters.


Donderdag komen de EU-ministers van Volksgezondheid bijeen in Luxemburg om zich over de situatie rond de varkensgriep te beraden. Ze spreken dan onder meer over het geven van reisadviezen.

Frankrijk had er woensdag al om gevraagd alle vluchten naar Mexico te schrappen. In dat land ligt het epicentrum van de ziekte.

De vereniging van Europese luchtvaartmaatschappijen AEA meent dat het bekend maken van overwegingen om een reisverbod in te stellen meer kwaad dan goed doet. Zij wijst er in dat verband op dat de Wereldgezondheisorganisatie (WHO) een voortrekkersrol heeft in het bestrijden van een verdere uitbraak van het virus en dat de WHO geen negatieve reisadviezen heeft afgegeven.

De luchtvaartmaatschappijen zelf informeren passagiers en hun personeel over de ziekte, risico's, symptomen en voorzorgsmaatregelen.

(c) ANP
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen