China gaat temperatuur binnenkomende reizigers meten

2 mei 2009 - 2:00
PEKING - Mensen die vanuit gebieden waar de Mexicaanse griep heerst naar China reizen, moeten bij binnenkomst in het land twee keer hun temperatuur laten opmeten. Wanneer 38 graden Celsius of meer aangegeven wordt, moeten mensen verder onderzocht worden. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua zaterdag (2 mei).


Reizigers uit de getroffen landen moeten via een aparte ingang door de douane. Pas als na de eerste temperatuurmeting blijkt dat er geen sprake is van koorts, mogen de reizigers zich in de terminal begeven. Daar wordt dan nogmaals de temperatuur opgenomen.

China neemt strenge maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van de griep. In de afgelopen jaren hielden het vogelgriepvirus en SARS het land in de ban, waardoor nu extra voor dit virus gevreesd wordt.

Het H1N1-virus is inmiddels geconstateerd in Mexico, de VS, Oostenrijk, Canada, Hongkong (China), Denemarken, Frankrijk, Israël, Duitsland, Nederland, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Spanje, Zwitserland, Italië en Groot-Brittannië.

(c) ANP

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen