Reizigers klaagden in 2008 een stuk minder

11 mei 2009 - 2:00
BAARN - Reizigers hebben vorig jaar iets meer dan 1500 klachten ingediend bij de Geschillencommissie Reizen. Dat is ruim de helft minder dan in 2001.Dat blijkt uit een inventarisatie van de ANVR die zaterdag (9 mei) is gepubliceerd in vakblad Reisrevue.


De ANVR heeft de jaarverslagen van de Geschillencommissie van 2001 tot en met 2008 vergeleken. De organisatie vindt de afname van het aantal opmerkelijk, “omdat de consument mondiger is geworden en het aantal boekingen flink is toegenomen.''

De klachten die er zijn worden vaker geschikt. Dat komt volgens de ANVR omdat een procedure bij de commissie geld en tijd kost. In 2008 werd meer dan een op de vier klachten met een schikking afgedaan.

Met uitzondering van 2006 stond de kwaliteit van de accommodatie alle jaren bovenaan de klachtenlijsten. In 2006 was vervoer de lijstaanvoerder. “Mogelijk omdat dat jaar Europese wetgeving over de rechten van vliegtuigpassagiers ingevoerd werd. Andere jaren was vervoer een goede tweede. De kwaliteit van de reisleiding staan derde op de lijst.


(c) ANP
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen