Star Alliance voegt sport en cultuur toe aan Conventions Plus

12 mei 2009 - 2:00
FRANKFURT - Luchtvaartalliantie Star Alliance breidt het bestaande Conventions Plus product verder uit. Naast congressen biedt het programma voortaan arrangementen voor grote culturele- en sportevenementen. Op deze manier hoopt Star Alliance een nieuw segment te kunnen bedienen.


Star Alliance Conventions Plus biedt reisoplossingen voor organisatoren van evenementen door hen toegang te geven tot het gehele alliantienetwerk via een van de aangesloten leden. De organisator krijgt een ondersteunend programma dat onder andere bestaat uit tickets en verschillende kortingen. Zo ontvangen afgevaardigden meestal korting op het vliegtarief, variërend van tien tot twintig procent, en mag er met hen een reisgenoot meereizenop het kortingstarief.

Afgevaardigden die lid zijn van een ‘frequent flyer’ programma van een van de Star Alliance luchtvaartmaatschappijen kunnen mijlen of punten sparen op hun tickets. Klanten die de Star Alliance Gold en Zilverstatus hebben kunnen van hun reizigersvoordelen gebruik maken, wanneer zij reizen op een Conventions Plus-tarief.

Om in aanmerking te komen voor Conventions Plus, moet het te organiseren evenement een wereldwijd karakter hebben, met een minimum van vijfhonderd internationale afgevaardigden uit tenminste drie verschillende landen en twee continenten. Voor de aanlooptijd tot het evenement geldt een periode van tenminste zes maanden.
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen