BCD Travel komt met rekenmodule voor treinreizen

10 september 2009 - 2:00
UTRECHT - BCD Travel introduceert een rekenmodule waarmee bedrijven kunnen zien hoeveel zij gemiddeld kunnen besparen indien zij per trein in plaats van het vliegtuig reizen. De tool geeft het verschil in reiskosten naar Parijs en Frankfurt aan en toont aan dat besparingen per jaar kunnen oplopen tot duizenden euro’s.


BCD Travel constateert de afgelopen jaren een toename in het aantal treintransacties en voorspelt dat deze toename zich in steeds grotere mate zal voortzetten. Naast vluchtmogelijkheden moet de reiziger daarom ook gewezen worden op relevante treinverbindingen, vindt Peter Buis, algemeen directeur van BCD Travel in de Benelux.

Voor met name Europese bestemmingen op de middellange afstand is de hogesnelheidstrein volgens BCD Travel een voordelig en comfortabel alternatief. Bijkomend voordeel van de trein is dat reizigers snel het hart van zakencentra kunnen bereiken. Dankzij de aanwezige faciliteiten kunnen zij hun reistijd optimaal benutten en zich rustig voorbereiden op een meeting.

BCD Travel heeft voor de rekenmodule onderzoek gedaan naar de bestemmingen Parijs en Frankfurt, respectievelijk nummer 1 en 4 op de lijst van meest bezochte zakenbestemmingen. Uit het onderzoek blijkt dat een gemiddeld retourtje naar Parijs per trein in tweede klas 298 euro voordeliger is dan een gemiddeld economy klasse vliegticket. Ook een gemiddeld treinkaartje in eerste klas is voordeliger dan een gemiddeld vliegticket in economy klasse.

De rekenmodule is te vinden op
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen