Telefoon roodgloeiend bij Stena Line

15 april 2010 - 2:00
HOEK VAN HOLLAND - De telefoons bij ferrymaatschappij Stena Line staan donderdag (15 april) "roodgloeiend" nadat het vliegverkeer in eerste instantie deels en later volledig stil kwam te liggen. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf. In de loop van de dag wisten ongeveer honderd mensen nog een plaatsje op de "toch al volle" schepen te bemachtigen en konden dus naar Engeland.


Stena heeft dagelijks twee afvaarten, een in de middag en een in de avond van Hoek van Holland naar Harwich. "Onze schepen hebben capaciteit voor negenhonderd passagiers", aldus de woordvoerder.

Ook hebben mensen al overtochten geregeld voor vrijdag. "Die schepen zitten nu vol." Voor het weekeinde, mocht het vliegverkeer zo lang ontregeld zijn, zijn nog wel wat plaatsen beschikbaar.

Ook P&O Ferries, dat vanuit Europoort naar Hull vaart, heeft donderdag tientallen extra passagiers geboekt. "We hebben een uitzonderlijk hoog aantal last minute-boekingen", aldus een woordvoerder.

Volgens de woordvoerder is de toename van passagiers op de route tussen Dover en Calais "helemaal spectaculair." Mensen proberen van en naar Londen te komen." De maatschappij verwacht gezien de onzekerheid over het luchtverkeer dat de boekingen de komende dagen ook hoger liggen.


(c) ANP
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen