Veel problemen verkeer in Groot Britannië vanwege sneeuw

18 december 2010 - 10:23

LONDEN - De Britse politie heeft de inwoners opgeroepen dit weekeinde niet te gaan reizen als het niet strikt noodzakelijk is. Volgens de autoriteiten is het al een chaos op de weg en in het openbaar vervoer en dreigen er nog grotere problemen, omdat meer sneeuw wordt verwacht. Dat heeft de BBC zaterdag (18 decdember) gemeld.

In de nacht van vrijdag op zaterdag viel in het noordwesten van Engeland circa 20 centimeter sneeuw. Op tal van wegen ontstonden verkeersproblemen. Op de M6 in Lancashire strandden honderden vrachtwagenchauffeurs in de sneeuw. In het zuiden van Wales zijn verscheidene wegen gesloten.

Meteorologen voorspellen meer sneeuwval voor Schotland, Ierland en delen van Engeland. Vliegmaatschappijen Easyjet en British Airways hebben een aantal voor zaterdagmorgen geplande vluchten van en naar Gatwick Airport in Londen geschrapt.

Op de luchthaven Gatwick is in de nacht van vrijdag op zaterdag een temperatuur van 11 graden onder nul gemeten. In het graafschap Buckinghamshire in het zuidoosten van Engeland was het 13 graden onder nul.

De autoriteiten in Noord-Ierland repten vrijdag van de meest barre winterse omstandigheden van de afgelopen vijfentwintig jaar. Zeker zevenhonderd scholen bleven dicht. In Wales bleven ruim achthonderd scholen gesloten en in Schotland circa vijfhonderd.

Ook België ondervindt veel overlast van het wintserse weer. De Vlaamse zender VRT meldde zaterdag dat het in de nacht van vrijdag op zaterdag flink heeft gesneeuwd in de provincies Antwerpen, Oost- Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Veel secundaire wegen en snelwegen zijn moeilijk begaanbaar.

 

(c) ANP

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen