Niet noodzakelijke reizen rampgebied ontraden

14 maart 2011 - 8:58

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt Nederlanders af te reizen naar de gebieden in Japan die zijn getroffen door de aardbeving, als die reizen niet 'essentieel' zijn. Het departement wijst er onder meer op dat de situatie bij de Fukushima-kernreactoren sterk wisselt, omdat “de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen”. De omstandigheden bij de kerncentrales worden door de autoriteiten in Japan nog precair genoemd.

Verder geldt voor heel Japan het risico van aardbevingen en zeebevingen die kunnen uitmonden in tsunami's, waarschuwt Buitenlandse Zaken. Volgens de Japanse overheid is er binnen drie dagen een kans van 70 procent dat een naschok van 7,0 of meer op de schaal van Richter het land zal treffen.

Bovendien is vanaf de Kanto-regio (Tokio) en verder noordwaarts alle trein- en metroverkeer stilgelegd. De snelwegen in dat gebied zijn eveneens afgesloten.

Net als Nederland hebben ook de autoriteiten in andere landen dit advies aan hun bevolking gegeven. Het gaat onder meer om Verenigde Staten, Frankrijk en België.

 

(c) ANP

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen