'Twijfel over trein in plaats van vliegtuig verdwenen'

18 mei 2011 - 19:02

SCHIPHOL-RIJK - Zakenreizigers kiezen voor hun reizen over korte afstanden steeds vaker de trein. De twijfel over de trein als alternatief voor het vliegtuig is verdwenen doordat de voordelen zich hebben bewezen, aldus zakenreisorganisatie ATPI. Het treinvervoer naar Frankfurt, Parijs en Londen laat de afgelopen jaren een flinke groei zien.

ATPI noteerde ten opzichte van drie jaar geleden een stijging van tachtig procent op treinreizen naar Frankfurt. Naar Parijs en Londen reisden in die periode respectievelijk 56 en 41 procent meer klanten, aldus het bedrijf. Frankfurt bleek echter ook bij de vliegreizen een flinke groeier. ATPI boekte 63 procent meer zakelijke vliegtickets naar de financiële hoofdstad van Duitsland. Voor Londen was sprake van vier procent groei, maar naar Parijs daalde het zakelijk vervoer door de lucht met vijf procent.

Volgens ATPI hebben zakenreizigers gemerkt dat de trein een efficiënt vervoersmiddel is. “De trein brengt de reiziger van stadscentrum naar stadscentrum, bespaart tijd bij douane en veiligheidscontroles en biedt de mogelijkheid om tijdens de rit met een draadloze internetverbinding door te werken”, aldus de organisatie.

Van onze redactie

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen