'Bedrijven blijven zakenreis voornamelijk telefonisch boeken'

7 juli 2011 - 14:04

UTRECHT - Het grootste deel van de bedrijven die personeel op zakenreis sturen, verwacht dat de komende jaar telefonisch te blijven doen. Wel denkt een derde deel in de komende twee jaar het grootste deel of bijna alle zakenreizen online te gaan boeken. Dat blijkt uit een onderzoek dat zakenreisorganisatie BCD Travel heeft laten uitvoeren door GfK Intomart.

Tachtig procent van de ondervraagden verwacht hun zakenreizen over vijf jaar op dezelfde manier te boeken als nu, aldus BCD. De grootste verwachte stijging van het aantal online boekingen komt voor rekening van bedrijven met een groot reisvolume.

De gedeeltelijke verschuiving van telefonisch boeken naar zelf online reserveren heeft volgens BCD te maken met de reisbudgetten die onder druk staan. “Door eenvoudigere boekingen zelf te doen besparen bedrijven op hun boekingskosten”, zegt Diederik Banken van BCD. Het zakenreisbedrijf wil op die trend inspringen door haar online booking tools verder te blijven ontwikkelen.

Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat videconferencing voor 36 procent van de ondervraagden een goed alternatief is voor een deel van hun zakenreizen. Voor de bedrijven met een groot reisvolume ligt dit percentage op 61 procent. Gemiddeld denken de deelnemende bedrijven dat videoconferencing voor 23 procent van al hun zakenreizen kan worden gebruikt.

In de praktijk doen de ondernemingen echter nog maar weinig aan vergaderen op afstand. Slechts één procent verwacht in de toekomst gebruik te maken van videoconferencing.

Van onze redactie

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen