AMSTELVEEN – Topchef Sergio Herman van het Zeeuwse driesterrenrestaurant Oud Sluis gaat vanaf deze week een jaar lang de maaltijden verzorgen voor passagiers van KLM. Dit heeft KLM maandag tegenover Luchtvaartnieuws.nl/Zakenreisnieuws.nl bevestigd. Het is de tweede keer dat KLM met Herman samenwerkt, ook in 2008 gebeurde dit. Net als toen zal met name in de business class de hand van de meester waar te nemen zijn.
Verscheidene luchtvaartmaatschappijen huren zo nu en dan topchefs in om hun passagiers kwaliteitsmaaltijden te kunnen opdienen. KLM werkte eerder al samen met Jonnie Boer van restaurant De Librije uit Zwolle, dat eveneens drie Michelinsterren heeft.
Sergio Herman (43) sluit overigens op 22 december zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis voorgoed. Als reden heeft hij gegeven "op het hoogtepunt" te willen stoppen. Herman gaat wel verder met twee andere restaurants. Op zijn website meldt Herman: "Ik sta te popelen om from scratch te beginnen."
Van onze redactie