ZWOLLE - KLM serveert opnieuw maaltijden van de Nederlandse driesterren-topchef Jonnie Boer. Passagiers reizend in de World Business Class op vluchten vanuit Amsterdam krijgen vanaf vandaag tot 26 oktober menu's van Boer voorgeschoteld. Boer heeft voor KLM drie menu’s ontwikkeld, meldt Executive Vice President Inflight Services Paul Elich. Jonnie Boer presenteerde de menus's donderdag in zijn Zwolse restaurant De Librije.
"KLM is blij met de hernieuwde samenwerking met Jonnie Boer", zegt Elich. “In 2010 werden de maaltijden van Jonnie zeer gewaardeerd door onze World Business Class passagiers.” Jonnie Boer is samen met zijn vrouw Thérèse eigenaar van De Librije. Het driesterrenrestaurant in Zwolle behoort tot de top 50 van de wereld.
Jonnie en Thérèse Boer melden "enorm vereerd" te zijn met de samenwerking met KLM. "Samen met het team van KLM zorgen we voor een ware culinaire beleving op grote hoogte." Het is inmiddels traditie dat KLM de WBC-menu’s laat verzorgen door Nederlandse topchefs.
Eerder werden maaltijden aan boord bij KLM geserveerd van Sergio Herman, Richard Ekkebus, Mario Ridder en Richard van Oostenbrugge. Door samen te werken met topchefs en sommeliers wil KLM naar eigen zeggen blijven investeren in de service aan boord.
"De algemene waardering voor de 'chef maaltijden' is vooral vanaf Nederland erg hoog bij onze gasten. Gecombineerd met de nieuwe businessclass stoelen merk je dat beide producten elkaar versterken", zegt Angela Claessen, Product Manager Business Class bij KLM.