SCHIPHOL - Passagiers in de First en Business Class krijgen vanaf april op vluchten tussen Jakarta en Amsterdam maaltijden geserveerd van topchef Felix Budisetiawan. "Als vijfsterren airline zijn we dit aan onze stand verplicht", zegt Sales & Marketing manager Rick Wouters tegen Reismedia.
In de periode van 15 april tot en met 14 mei 2016 worden niet alleen op de Amsterdam-route maar ook richting Azie en Australie topchefs losgelaten op de maaltijden. Het initiatief komt van topman Vindex Tengker, vice-president Inflight Services, die zelf ook een begenadigd topkok is.
Op enkele routes is Garuda al begonnen met het inzetten van de culinaire specialisten. Zo is op 1 februari een begin gemaakt op de routes Denpasar (Bali) - Sydney en Denpasar – Melbourne. Daarnaast kookt de Franse chef-kok Gilles Marx, die actief in is Indonesië bij Amuz Restaurant in Jakarta, maaltijden die afkomstig zijn uit en combinatie van de Franse en Indonesische keuken.
Gate Gourmet
Felix Budisetiawan is in het dagelijks leven chef-kok van het hotel The Dharmawangsa in Jakarta. Hij kwam deze week naar Nederland om zijn recepten en visie over te dragen aan een aantal koks bij cateraar Gate Gourmet in Boesingheliede, bij Schiphol.
Tengker is goed te spreken over de mogelijkheden om Indonesische maaltijden in Nederland te maken, omdat er voldoende kennis maar ook voldoende juiste ingrediënten voorhanden. "Amsterdam is een beetje Indonesië, met zoveel historische connecties tussen beide landen. We serveren de smaak en ideeën uit Indonesië, perfect gemaakt in Nederland."