Garuda Indonesia komt met nieuwe maaltijden in Economy

27 februari 2019 - 17:48 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom
| Foto: Garuda Indonesia

SCHIPHOL - Garuda Indonesia introduceert een nieuwe selectie aan maaltijden in Economy Class. Die omvat gerechten die georiënteerd zijn op de Indonesische keuken, waardoor reizigers zich al aan boord in Indonesische sferen wanen. 

In totaal zijn er 21 verschillende gerechten beschikbaar, ontwikkeld in samenwerking met dochterbedrijf Aerofood ACS en met het beroemde restaurant Sari Mande uit Jakarta, dat bekend staat om haar pittige gerechten.

Eén van de gerechten die zijn ontwikkeld is de populaire nasi goreng speciaal. Naast dit populaire gerecht zijn er ook minder bekende gerechten ontwikkeld zoals de nasi tutung oncom, met gekookte rijst en gefermenteerde sojabonen. De overige zes gerechten zijn gebaseerd op de keuken uit de omgeving van Padang, waaronder nasi padang met rendang daging (runder rendang) of ayam bakar (gegrilde kip). De maaltijden van Sari Mande zijn alleen beschikbaar als lunch en diner en worden geserveerd op geselecteerde routes.

Op dit moment zijn de maaltijden alleen nog beschikbaar op binnenlandse vluchten, maar het concept wordt in de toekomst ook uitgerold op internationale vluchten van Garuda Indonesia.

Garuda Indonesia vliegt zes keer per week tussen Schiphol en Jakarta, met een Boeing 777-300ER. In Jakarta kunnen reizigers overstappen op vluchten naar andere bestemmingen in Indonesië, zoals Denpasar op Bali.

Lees meer over de Europese groeiplannen van Garuda in de maart-editie van Luchtvaartnieuws Magazine. Neem hier een voordelig abonnement.
 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen