Onderzoek Advito: 'premium'-vakantiereizen maken zakenreizen duurder

Lufthansa Allegris Business Class
12 oktober 2024 - 9:42 | Door: 
onze redactie
| Foto: Lufthansa Group (archieffoto)

Uit een wereldwijde analyse van onderzoeksbureau Advito, onderdeel van BCD Travel, blijkt dat intercontinentale luchtvaarttarieven weer op een 'normaal' niveau terugkeren. Tarieven in de luxere klassen blijven echter hoog, mede doordat er steeds meer vakantiegangers in de Business Class reizen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de wereldwijde stoelcapaciteit voor alle regio's hersteld is. Dit leidt tot een bredere beschikbaarheid van lagere tarieven in de Economy Class-cabines, met name op intercontinentale vluchten vanuit Azië, Noord- en Latijns-Amerika.

Binnenlandse tarieven in Economy stijgen op jaarbasis echter nog steeds aanzienlijk in de meeste regio's. Een sterke capaciteitsdiscipline in combinatie met een robuuste vraag speelt daarin een belangrijke rol.

NDC-tarieven (buiten het bereik van de analyse), die vaak beschikbaar zijn op korte en middellange vluchten, kunnen het prijsverschil iets verkleinen ten opzichte van 2023, vooral bij Europese luchtvaartmaatschappijen.

Hotelprijzen
Ook hotelovernachtingen worden steeds duurder volgens het Advito-onderzoek. Inflatie en interne hotelkosten zorgen in veel markten nog steeds voor kostenstijgingen.

Volgens onderzoek is de bezettingsgraad jaar na jaar gestegen in de meeste regio's behalve Noord-Amerika. De omzet per beschikbare kamer (RevPar) begint te vertragen in Azië, Zuidwest Pacific en Noord-Amerika, maar bevindt zich nog steeds op recordhoogte in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen