KLM serveert duurzame kip aan boord

1 oktober 2012 - 19:36

AMSTELVEEN - KLM gaat de maaltijden aan boord verder verduurzamen. Maandag serveerde de luchtvaartmaatschappij in business class voor het eerst kip van het 1 ster Beter Leven Kenmerk. Vanaf eind volgend jaar serveert KLM op alle vluchten vertrekkend vanaf Schiphol maaltijden met deze soort kip.

Het beleid van KLM is naar eigen zeggen “gericht op het behoud van biodiversiteit en dierenwelzijn”. Zo serveert KLM al duurzame vis van het MSC keurmerk en de groene lijst van de Viswijzer, die wordt uitgegeven door de stichting Noordzee en het WNF.

Op vluchten vanuit Amsterdam serveert KLM - indien op het menu - kalfsvlees van het Beter Leven Kenmerk. Op vluchten die vertrekken vanuit de Verenigde Staten, serveert KLM zogeheten ‘cage free’ omeletten.

Verder serveert KLM biologische melk en Caring Dairy Beemsterkaas aan boord. Sinds 2010 zijn geleidelijk ‘Beter Leven’ vleeswaren geïntroduceerd.

Van onze redactie

Copyright Reismedia BV 2025 - Cookieinstellingen