AMSTELVEEN - Sinds 10 december serveert KLM op tien Europese bestemmingen in de Business Class maaltijden van topchef Onno Kokmeijer, bekend van Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van Hotel Okura Amsterdam. Reismedia vloog dit weekend mee naar Istanbul, waar Kokmeijer hoogst persoonlijk de maaltijden serveerde en de passagiers kennis liet maken met diverse culinaire verrassingen.
Het is voor het eerst dat KLM samenwerkt met een topchef voor de ontwikkeling van de European Business Class maaltijden. "De samenwerking met Kokmeijer, die we nu voor twee jaar zijn aangegaan, is onderdeel van een nieuw concept waarmee wij de kwaliteit én de smaakbeleving van de maaltijden aan boord naar een hoger niveau willen tillen", laat KLM aan Reismedia weten. De maaltijden worden aangeboden in de Business Class op vluchten vanaf twee uur. In eerste instantie gaat het om een tiental bestemmingen te weten Athene, Helsinki, Istanbul, Kiev, St. Petersburg, Lissabon, Madrid, Boekarest, Moskou en Tel Aviv (deze laatste met ingang van zomer 2016). KLM sluit niet uit dat het aantal Europese bestemmingen waarop deze upgrade van de maaltijden in de Businesss Class van toepassing is in de toekomst nog verder wordt uitgebreid.
Wisseling winter/zomer
Topchef Kokmeijer ontwikkelt de hoofdmaaltijden voor de lunch en het diner tijdens de Europese vluchten van en naar Amsterdam. Het voorgerecht en het dessert worden geleverd door de catering van KLM, uiteraard in overleg met Kokmeijer, zodat de hele maaltijd in balans en goed op elkaar afgestemd is. De invulling van de maaltijden wisselt per winter- en zomerregeling.
Passagiers krijgen aan de boord de keuze uit twee gerechten die wekelijks verschillen. Hiermee wil KLM voorkomen dat passagiers die regelmatig vliegen steeds dezelfde soort maaltijd krijgen geserveerd. Inmiddels zijn er voor de winterregeling 24 maaltijden gelanceerd (zes verschillende maaltijden op basis van vlees, vis, kip en vegetarisch) en wordt momenteel al hard gewerkt aan de ontwikkeling van de maaltijden voor zomer 2016.