AMSTELVEEN - KLM biedt passagiers in World Business Class sinds deze week een vernieuwde, duurzame versie van het chocoladehuisje. De cacao waarvan de chocolade is vervaardigd is afkomstig van geselecteerde finca’s in Panama, die meedoen aan een duurzaamheidsproject waarin de luchtvaartmaatschappij investeert.
Dit CO2OLTropical Mix-project combineert herbebossingsactiviteiten met cacaoproductie en is onderdeel van KLM’s CO2ZERO-service. Deze service biedt passagiers de mogelijkheid hun CO2-uitstoot te compenseren door te investeren in een CO2-verminderingsproject.
Het CO2OL Tropical Mix-project voorziet naast CO2-opslag ook in kleinschalige, duurzame productie van cacao en hout. Daardoor ontstaan er volgens KLM meer banen voor de lokale bevolking.
De chocolade die van het CO2OL Tropical Mix-project is UTZ-gecertificeerd, onder andere dankzij het planten van een mix van cacaoboomsoorten en schaduwbomen.
De chocoladeproducent Barry Callebaut importeert de Panamese cacao en maakt er in België verschillende chocolademassa's van. Daarna verwarmt, koelt, vormt en verpakt de chocolatier Visser uit het Limburgse Schimmert de chocolade.