Air France introduceert gratis supersnelle WiFi op alle vluchten, KLM doet onderzoek

Air France WiFi
26 september 2024 - 13:45 | Door: 
onze redactie
| Foto: Air France

Air France introduceert vanaf 2025 geleidelijk 'ultra high speed' WiFi aan boord van haar vluchten, die volledig gratis is in alle reisklassen. Reizigers hoeven alleen een gratis Flying Blue-account aan te maken of hun bestaande account daarvoor te gebruiken.

De zustermaatschappij van KLM werkt voor de supersnelle WiFi samen met Starlink van Elon Musk.

“Tijdens de vlucht zullen klanten gemakkelijk in contact kunnen blijven met vrienden en familie, al het wereldnieuws live kunnen volgen, online videogames kunnen spelen en natuurlijk tv, films en series kunnen streamen”, aldus Air France in een verklaring.

In vliegtuigen waarin de nieuwe Starlink-WiFi vanaf volgend jaar zomer nog niet geïnstalleerd is, blijft de huidige, langzamere WiFi beschikbaar die deels tegen betaling is. Maar uiteindelijk moet de nieuwe service op alle vluchten aangeboden worden. Zowel binnen als buiten Europa.

Volgt KLM?
Of KLM het voorbeeld van het zusterbedrijf gaat volgen, is nog niet bekend. Een woordvoerder zegt tegen deze site: "Wij zijn ons WiFi-product aan het evalueren en onderzoeken de mogelijkheden van high speed internet. Vooralsnog valt hier verder niets over mee te delen."

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen