Eurostar introduceert tegelijkertijd met nieuwe reisklassen een nieuw menu

Nieuw Menu Eurostar
14 oktober 2024 - 17:33 | Door: 
Gini van Vugt
| Foto: Eurostar

Eurostar komt met een vernieuwd menu voor reizigers in de nieuwe Premier-klasse, die vanaf 4 november de Business Premier- en Premium-klasse vervangt. Het spoorbedrijf is daarvoor een samenwerking aangegaan met een bekende kok, een patissiere en een sommelier.

Sinds de fusie met Thalys biedt Eurostar op verschillende routes haar reisklassen onder verschillende namen aan. Vanaf volgende maand worden die gestandaardiseerd tot: Standard (tweede klas), Plus (eerste klas-stoel zonder aanvullende service) en Premier (de meest luxe klasse, met naast een eerste klas-stoel onder meer ook een maaltijd aan boord en loungetoegang).

Nieuw menu
Tegelijkertijd met de naamsverandering introduceert Eurostar dus nieuwe menu's in de Premier-klasse. “De menu’s zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid en worden voornamelijk samengesteld met verse seizoensgebonden ingrediënten uit de landen waar Eurostar actief is”, aldus de spoorwegmaatschappij in een verklaring.

De voor- en hoofdgerechten zijn ontworpen door Jeremy Chan, chef-kok van het Londense tweesterrenrestaurant Ikoyi. De desserts zijn bedacht door patissiere Jessica Préalpato. Zij werd in 2019 uitgeroepen tot beste patissier ter wereld. En de wijnkaart is samengesteld door Honey Spencer, die is uitgeroepen tot één van de 50 meest invloedrijke sommeliers van Londen.

Een voorbeeld van een door hen ontwerpen menu:

Voorgerechten 
Piccalilli van bloemkool en bloemkoolmousseline met curry

Hoofdgerechten
Warme optie - Gebakken zalm, kokosrijst met zwarte olijven en zure aardappelen
Koude optie - Geroosterde pompoen met honing en cashew-misopasta

Kaas
Colston Bassett (stilton), gebrande honing en appel

Dessert
Citrusdessert met groene kardemom

Daarbij hebben reizigers de keuze uit vier verschillende wijnen en een champagne. De wijnkaart verandert elke kwartaal.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen