Vluchten Lufthansa en Air France op Tel Aviv langer opgeschort

19 september 2024 - 16:48 | Door: 
ANP/Reismedia
| Foto: Unsplash

Lufthansa en Air France hebben besloten om hun vluchten van en naar onder meer Tel Aviv langer op te schorten. Eerder deze week kondigden zij aan tijdelijk niet meer naar Israël te vliegen, omdat de "veiligheidssituatie" in het Midden-Oosten is verslechterd.

Lufthansa en haar dochtermaatschappijen annuleren tot met dinsdag 24 september alle vluchten op Tel Aviv en de hoofdstad van Iran, Teheran. Laatstgenoemde bestemming werd binnen de Duitse luchtvaartgroep alleen door Austrian Airlines aangevlogen. Air France zegt tot en met vrijdag alle vluchten op Tel Aviv en het Libanese Beiroet te schrappen.

Deze week zijn honderden piepers en walkietalkies in Libanon ontploft. Hezbollah, dat wordt gesteund door Iran, gebruikt die apparaten en de Libanese militante beweging houdt Israël verantwoordelijk voor de ontploffingen. Door de explosies zijn deze week al 37 mensen omgekomen en meer dan 2900 mensen gewond geraakt.

KLM besloot eerder alle vluchten van en naar Tel Aviv tot 26 oktober te schrappen. De Nederlandse tak van Transavia zegt tot en met 3 november niet naar Beiroet te vliegen en vliegt tot en met eind maart volgend jaar niet naar Tel Aviv.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen