AMSTELVEEN - KLM heeft zondag een wijnproeverij gehouden op tien kilometer hoogte. Onder leiding van vinoloog Thérèse Boer proefden passagiers in de World Business Class drie witte en drie rode wijnen aan boord van de KL605 naar San Francisco. De twee beste wijnen worden in het najaar aan boord van de World Business Class geschonken.
Het was voor het eerst dat KLM aan boord van een intercontinentale vlucht een wijnproeverij organiseerde. World Business Class-passagiers, journalisten en het KLM-wijnpanel proefden ‘blind’ zes wijnen. De twee favorieten die vanaf het najaar aan boord bij KLM worden geschonken zijn The Holy Snail Sauvignon Blanc 2014 (Frankrijk) en Casa Silva Cool Coast Pinot Noir 2013 (Chili).
Ook Thérèses man Jonnie was aanwezig op de KLM-vlucht naar San Francisco. KLM serveert tot 26 oktober maaltijden van deze Nederlandse driesterren topchef in de World Business Class op de vluchten vanuit Amsterdam. Jonnie Boer vertelde passagiers hoe hij de maaltijden samen met KLM heeft ontwikkeld en waar hij rekening mee moest houden bij het aanleveren van de receptuur.
Smaak- en geurbeleving
Tijdens een vlucht is de smaak- en geurbeleving anders dan op de grond. Dit komt onder meer door de cabinedruk en de luchtvochtigheid. Smaak- en reukvermogen nemen gemiddeld twintig procent af in een vliegtuig. De maaltijden die aan boord geserveerd worden zijn daarom meer gekruid en de wijnen die KLM selecteert, hebben een volle smaak. Wijnen met een hoog tanninegehalte smaken op grote hoogte minder aangenaam en komen daarom niet voor in de KLM- wijnselectie.